درخواست سیاسیون عراق از کشورهای اسلامی برای اقدام علیه سوئد-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

درخواست سیاسیون عراق از کشورهای اسلامی برای اقدام علیه سوئد

دولت عراق امروز، پس از برگزاری نشست اضطراری در خصوص هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد، کاردار خود را از استکهلم فراخواند و از سفیر سوئد خواست که بغداد را ترک کند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۲ - ۲۹ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 20
کد خبر: ۱۹۵۵۰۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزارت خارجه عراق نیز طی بیانیه‌ای اعلام کرد: کادر سفارت عراق در سوئد به کشور فراخوانده شد و به سفیر سوئد نیز ابلاغ شد که عراق را ترک کند.

پلیس سوئد روز چهارشنبه (۱۹ جولای) اعلام کرد که برای برگزاری یک تجمع اعتراضی در بیرون سفارت عراق در استکهلم مجوز صادر کرده است. در همین حال، برخی رسانه‌ها گزارش دادند: سازمان‌دهندگان این تجمع اعتراضی قصد سوزاندن مجدد کتاب مقدس مسلمانان را دارند.

امروز (پنجشنبه، ۲۰ جولای)، برای دومین بار طی چند هفته اخیر، عاملان قرآن‌سوزی در سوئد، با چراغ سبز پلیس این کشور و پس از دریافت مجوز برای تجمع ضد اسلامی در استکهلم، به قرآن کریم اهانت کردند.

اما در پی اخراج سفیر سوئد از بغداد، شخصیت‌ها و مقامات عراقی ضمن اعلام حمایت از تصمیم دولت السودانی، از دیگر کشورهای اسلامی نیز خواستند تا موضع واحد و همسو با عراق در قبال سوئد از خود نشان دهند.

در این خصوص «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق در صحن علنی پارلمان این کشور گفت: «خشم و مخالفت قاطع خود را با حمایت و مجوز دولت سوئد برای اهانت به مقدسات مسلمانان و تعدی به حرمت قرآن کریم اعلام می‌کنیم».

الحلبوسی افزود: «قطع روابط دپلماتیک با کشور سوئد، از سوی پارلمان عراق نیز پذیرفته شده و از هر کشور دیگری که در قبال توهین به مقدسات دیگر ادیان سکوت نکند و قطع روابط را در پیش گیرد، حمایت خواهیم کرد».

در این میان نوری المالکی، رئیس ائتلاف دولت قانون عراق در صفحه توئیتر خود نوشت: «از تصمیم دولت برای فراخوان نماینده دیپلماتیک خود در سوئد و درخواست از سفیر سوئد برای ترک خاک عراق در دفاع از حرمت مصحف شریف و مقدسان اسلامی و حاکمیت عراق حمایت می‌کنیم».

نخست‌وزیر اسبق عراق همچنین از کشورهای اسلامی نیز خواست تا پا در جای پای عراق در قطع روابط با سوئد و اخراج سفیر این کشور بگذارند و در برابر هر طرفی که اجازه تعدی به اسلامی و مسلمین و همه ادیان آسمانی می‌دهد، قاطعانه بایستند.

در همین راستا «محسن المندلاوی» معاون اول رئیس پارلمان عراق نیز از همه کشورهای اسلامی خواست تا در برابر «تلاش برای تفرقه افکنی میان ادیان، تحریک احساسات مسلمانان و ایجاد تفرقه و نفرت» متحد شوند.

او تأکید کرد که آتش زدن کتب مقدس و این قبیل اقدامات هیچ ارتباطی به آزادی بیان و آزادی و دموکراسی ندارد. المندلاوی همچنین از مصوبه شورای حقوق بشر سازمان ملل برای مقابله با نفرت پراکنی دینی تقدیر کرد.

«ترکی العتبی» از اعضای ارشد ائتلاف «چارچوب هماهنگی شیعیان» نیز به وبسایت المعلومه گفت که اخراج سفیر سوئد و بستن سفارت این کشور در بغداد سه پیام مهم با خود به همراه داشت؛ او مهم‌ترین پیام این اقدام را عدم تسامح و تساهل عراق با بی حرمتی به قران کریم ذکر کرد و در ادامه گفت که پیام دیگر تأکید بر موضع عراق بود که پیش از این اعلام شده بود در صورت تکرار این اقدام شنیع، روابط خود را با سوئد قطع خواهد کرد.

«ترکی العتبی» پیام سوم اخراج سفیر سوئد از بغداد را تأکید بر این دانست که آزادی بیان به معنای بی حرمتی به مقدسات نیست.

دبیرخانه چارچوب هماهنگی شیعیان نیز در بیانیه‌ای ضمن دعوت از همه کشورهای عربی و اسلامی برای برداشتن گام‌هایی جهت مقابله با اهانت به مقدسات، از اقدام دولت عراق در اخراج سفیر سوئد قدردانی کرد و در ادامه از مردم عراق خواست تا فردا (جمعه) در حمایت از دین اسلام و قرآن کریم دست به تظاهرات بزنند.

«قیس الخزعلی» دبیرکل عصائب اهل الحق عراق نیز در صفحه توئیتر خود نوشت که آتش زدن قرآن کریم و بی حرمتی به مقدسات مسلمانان هیچ کدام از اهداف عاملان آن را محقق نخواهد ساخت؛ بلکه نتیجه عکس خواهد داشت و موجب بیداری فکر و اندیشه جهانی می‌شود.

او با اعلام حمایت از تصمیم دولت عراق، از تمامی سازمان‌ها و دولت‌های اسلامی نیز خواست تا با برگزاری نشست‌های فوری، تصمیمات جدی در این راستا بگیرند و صرفا به محکومیت‌های لسانی اکتفا نکنند.

«جبار المعموری» رئیس اتحادیه علمای مسلمان عراق نیز در بیانیه‌ای جوهره تفکر صهیونیستی را عامل فتنه گری و توهین به ادیان اسلام و مسیحیت طی بیش از ۱۰۰ سال گذشته دانست و گفت که جنایت آتش زدن قرآن کریم در کشورهای غربی از جمله سوئد طی سال‌های گذشته ۱۰ مرتبه تکرار شده است.

«هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح عراق از دیگر شخصیت‌های عراقی بود که امروز از تصمیم دولت عراق در اخراج سفیر سوئد حمایت و قدردانی کرد.

او در بیانیه‌ای تأکید کرد که تکرار اقدامات «نفرت‌پراکنی» از سوی مقامات سوئد نشان از نقش خصمانه این کشور برای ضربه به مسلمانان دارد. العامری افزود: «ما همچنین موضع شجاعانه دولت عراق را ستایش می‌کنیم و از بقیه جهان اسلام می‌خواهیم با توجه به اصرار مقامات سوئد در تعدی و توهین به مقدسات اسلام و مسلمین، در روابط خود با سوئد در همه سطوح اعم از دیپلماتیک، اقتصادی و فرهنگی تجدید نظر جدی کنند».

هتک حرمت دوباره به قرآن کریم امروز در حالی تکرار شد که در تاریخ ۲۸ ژوئن نیز «سلوان مومیکا» شهروند عراقی الاصل و ۳۷ ساله در استکهلم، در نخستین روز تعطیلات عید قربان، یک نسخه از قرآن را پاره کرد و آن را در مسجد مرکزی این شهر به آتش کشید. پس از آن، دستگاه قضایی عراق حکم جلب این شهروند سوئدی عراقی تبار را صادر کرد و وزارت خارجه عراق از دولت سوئد خواست تا فرد هتاک به قرآن کریم را جهت محاکمه به این کشور تحویل دهد.

دفتر نخست‌وزیری عراق، پیشتر به استکهلم هشدار داده بود که در صورت اهانت مجدد به قرآن کریم در تجمع ضد اسلامی امروز، روابطش با سوئد را قطع خواهد کرد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر